ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ – Kalamata Papadimitriou
istoria_1939_1970

O Χρήστος Παπαδημητρίου, 29 ετών, εγκαθίσταται στην Καλαμάτα και δραστηριοποιείται στο εμπόριο και την εξαγωγή τοπικών προϊόντων της Καλαμάτας: αποξηραμένα σύκα, ελιές Καλαμών και ελαιόλαδο.
Τη δεκαετία του ’50 και έχοντας αποκτήσει εμπειρία κατόρθωσε να διεισδύσει σε μια πολύ δύσκολη και απαιτητική αγορά, τη Μ. Βρετανία, με ένα ακόμα τοπικό προϊόν: την Κορινθιακή σταφίδα. Σταδιακά, επικεντρώνεται στην σταφίδα και αποκτά εξειδίκευση στο προϊόν αυτό, επεκτεινόμενος και σε νέες αγορές όπως η Ολλανδία και η Γερμανία.

istoria_1971_2003

Ο γιός του, οινολόγος Κώστας Παπαδημητρίου, επιστρέφει από τις σπουδές του, εντάσσεται στην εταιρεία και την εξελίσσει περαιτέρω, εδραιώνοντας τη θέση της στο εξωτερικό. Σύντομα η εταιρία αποτελεί τον 2ο μεγαλύτερο εξαγωγέα Κορινθιακής σταφίδας παγκοσμίως.
Συνδυάζοντας το επιχειρηματικό του ταλέντο και τις σπουδές του σχεδιάζει ένα νέο προϊόν. Βασισμένος στην αξία της ελληνικής υπερτροφής, την Κορινθιακή σταφίδα, δημιούργησε το γνωστό πλέον σε όλους μας ελληνικό «Βαλσαμικό Ξίδι Kalamata Papadimitiou».

istoria_2004_simera

Η 3η γενιά, Χρίστος & Δημήτρης αναλαμβάνουν ενεργό συμμετοχή.
Το βαλσαμικό ξίδι Kalamata Papaditirou γίνεται το No1 Βαλσαμικό ξίδι σε πωλήσεις στην Ελλάδα και παραμένει 1ο μέχρι σήμερα.
Αναπτύσσονται νέες σειρές καινοτόμων προϊόντων, βασισμένες στο βαλσαμικό ξίδι, κρέμες βαλσαμικού και μεσογειακές μουστάρδες.
Το 2013 η εταιρεία εντάσσεται στο διεθνές δίκτυο Endeavor, καταφέρνοντας να είναι η πρώτη ελληνική εταιρεία στον κλάδο των τροφίμων που γίνεται μέλος.