Παϊδάκια αρνίσια στη σχάρα – Kalamata Papadimitriou

Παϊδάκια αρνίσια στη σχάρα

grammi_sintagis

Υλικά για 4 άτομα

2 κιλά παϊδάκια αρνίσια
Αλάτι
Δεντρολίβανο φρέσκο (10 κλωνάρια)

Για το λαδολέμονο:
100ml ελαιόλαδο
50ml λεμόνι
30γρ μουστάρδα απαλή
Ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση
Μαρινάρουμε τα παϊδάκια για τουλάχιστον 8 ώρες.
Αλατίζουμε καλά και ανακατεύουμε το δεντρολίβανο να δώσει γεύση παντού. Τα βάζουμε σε μπολ, τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα τοποθετούμε στο ψυγείο.
Πριν ψήσουμε βγάζουμε τα παϊδάκια από το ψυγείο και τα βάζουμε σε ταψί για να έρθουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος (συνήθως 20 λεπτά αρκούν).
Για το ψήσιμο, θα χρησιμοποιήσουμε την κλασική σχάρα, γιατί θα χρειαστεί συχνό γύρισμα, το οποίο έτσι πραγματοποιείται εύκολα.

Ψήσιμο στο bbq:
Βάζουμε τη σχάρα που θα ψήσουμε στο bbq, το ανάβουμε και με κλειστό καπάκι περιμένουμε να ανεβάσει θερμοκρασία (να περάσει τους 180οC).
Πάμε σε μεσαία φωτιά, βάζουμε τα παϊδάκια στη σχάρα (προσοχή: δεν τα λαδώνουμε γιατί θα αρπάζουν φωτιά στο ψήσιμο), και ψήνουμε με κλειστό καπάκι. Με ένα χρονόμετρο γυρίζουμε ανά 5′ λεπτά. Αυτό το κάνουμε γιατί κάθε bbq ψήνει διαφορετικά και το συχνό γύρισμα μας σώζει από καψίματα και ψήνει πιο ομοιόμορφα.
Σημείο προσοχής:  Μερικές φορές ανάβει το λάδι ή το λίπος σε κάποιο σημείο του bbq και πρέπει να έχουμε τον νου μας να το σβήσουμε (φυσώντας ή ψεκάζοντας λίγο νερό).
Ανάλογα με το πόσο δυνατά ψήνει το bbq σας, η διαδικασία θα κρατήσει από 25′ έως 35′. Προτείνουμε να μη φοβηθείτε να τα ξεροψήσετε – θέλουν ψήσιμο μέχρι να γίνει τραγανό το λιπάκι τους.

Σερβίρισμα:
Προσθέτουμε τα υλικά του λαδολέμονου σε ένα βάζο και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Σερβίρουμε τα παϊδάκια και περιλούζουμε με το λαδολέμονο. Τρώγονται ζεστά!

Καλή επιτυχία!

Μαυρομάτικα με σπανάκι Σαλάτα με αβοκάντο, σπαράγγια & αυγό