«Η μοναδικότητα του βαλσαμικού ξιδιού Kalamata Papadimitriou» – Kalamata Papadimitriou

«Η μοναδικότητα του βαλσαμικού ξιδιού Kalamata Papadimitriou»

Το βαλσαμικό ξίδι Kalamata Papadimitriou διαφοροποιείται από οποιοδήποτε άλλο βαλσαμικό στον κόσμο, καθώς παράγεται από 100% ξηρή κορινθιακή σταφίδα, τη λεγόμενη «μαύρη» σταφίδα, με τη διαδικασία αλκοολικής και οξικής ζύμωσης σχεδόν ταυτόχρονα.

Η ισορροπημένη γλυκόξινη γεύση και το χρώμα του οφείλεται αποκλειστικά στην κορινθιακή σταφίδα γιατί έχει φυσικό σκούρο χρώμα και είναι πολύ πλούσια σε φυσικά σάκχαρα. Ένα καινοτόμο προϊόν χωρίς συντηρητικά, καραμελόχρωμα ή οποιαδήποτε άλλα πρόσθετα, σε αντίθεση με τη συντριπτική πλειοψηφία των άλλων βαλσαμικών ξιδιών του εμπορίου.

Η κορινθιακή σταφίδα είναι ένα προϊόν της ελληνικής γης, γνωστό από τους ομηρικούς χρόνους και κομμάτι της γραπτής μας ιστορίας από τον 12ο αιώνα. Η εταιρία έχει αποκλειστική συνεργασία με 3.000 Έλληνες παραγωγούς που την προμηθεύουν με αυτό το πολύτιμο αγαθό.

Υπάρχουν πολλές μελέτες που τεκμηριώνουν τη διατροφική υπεροχή της κορινθιακής σταφίδας. Οι αντιοξειδωτικές ουσίες που μας προστατεύουν από την επιβλαβή δράση των χημικών και των ελεύθερων ριζών, τις φλεγμονές, την καταστροφή των κυττάρων και τον καρκίνο, βρίσκονται στην κορινθιακή σταφίδα σε αρκετά υψηλότερο ποσοστό σε σχέση με τις υπόλοιπες σταφίδες που κυκλοφορούν στην αγορά.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των αναλύσεων του Συνεταιρισμού σταφιδοπαραγωγών, Αγροτική Προόδος Θουρίας, η κορινθιακή σταφίδα περιέχει από 20% έως 30% περισσότερες πολυφαινόλες σε σχέση με την σουλτανίνα και τις υπόλοιπες σταφίδες.

Το Βαλσαμικό ξίδι Kalamata Papadimitriou παραμένει εδώ και πολλά χρόνια το Νο 1 σε πωλήσεις στην Ελλάδα. Ξεχωριστή θέση έχει και στις διεθνείς αγορές αφού εξάγεται ήδη σε περισσότερες από 35 χώρες και έχει κερδίσει αξιόλογες διακρίσεις όπως «SIAL Παρίσι Innovation 2012 – Global Food Trends and Innovation».

Τα αγνά συστατικά και o μεσογειακός χαρακτήρας των προϊόντων «Kalamata Papadimitriou», αποτελούν οδηγό για την υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής, ενώ η υψηλή διατροφική τους αξία συνδυάζεται με την εξαιρετική γεύση και τα αναδεικνύει σε αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής μας διατροφής.

Μην ξεχνάτε πόσο σημαντική είναι η γεύση στην καθημερινότητα μας!

«Η χαρά της ζωής είναι στη γεύση»

Για μοναδικές συνταγές και χρήσεις των προϊόντων Kalamata Papadimitriou εδώ

Μάθετε περισσότερα για την κορινθιακή σταφίδα εδώ.
Διαβάστε για την διατροφική αξία της κορινθιακής σταφίδας εδώ.